Rovat

Ez a Suzuki DR-Z 400 többször megjárta Afrikát!

Ez a motor többször is megtette a Budapest-Bamako távot. Lássuk, hogy milyen átalakításokat kellett ehhez véghezvinni!

Baleset-megelőzés: A preventív vezető

Amikor az ember még egészen kicsi, nem tud különbséget tenni a látás és a láthatóság között. Ez az az időszak, amikor a gyerekek úgy bújócskáznak, hogy eltakarják az arcukat, és meg vannak győződve róla, hogy ha ők nem látják a másikat, őket sem láthatja senki. Aztán ahogy múlik az idő, megtanuljuk, hogy a kettő nem ugyanaz. A közlekedés azonban olyan terep, ahol a látni és látszani egymással összefügghet. Mégis sokan elfelejtik ezt. Erről szól az alábbi ügy.

Magazin: Oldtimer Show 2018

A veterán, nosztalgia és klasszikus járművek rajongóinak igazi örömünnep volt április második hétvégéje. Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban rendezték a közép- és kelet-európai régió legnagyobb oldtimer kiállítását minden eddiginél nagyobb nemzetközi részvétellel.

Bosszantó hiba: Lassú defekt

Ne rohanj azonnal a gumishoz, ellenőrizd saját magad!

Téli motoros praktikák

Télen is lehet motorral közlekedni! Összegyűjtöttünk pár saját praktikát és tapasztalatot. Nektek milyen öltözék vált be a legjobban télen?

Futóműfejlesztés a BMW-nél

Az egész azzal kezdődött, hogy kérdezősködni kezdtünk az R 1200 R futóművéről. Amikor a kérdések már túlságosan tolakodóak lettek, a BMW meghívta a szerzőt a futóművek fejlesztéséért felelős részleghez. Az első lecke, amit ott megtanult: a szimuláció egy nagyon fontos és komoly dolog.

EICMA – Milánó, 2. rész

Milánói beszámolónk második felére maradtak az igazi egzotikumok, a kisebb vagy éppen hazánkban kevésbé ismert gyártók újdonságai.

Téli tennivalók a motoron

Tegnap még a napon sütkéreztünk, aztán egy csapásra beköszöntött az ősz. Eltelt a november is, ami sok motoros számára a szezon végét jelenti. Sokan akár a rendszámot is lejelentik, elrakják a motort, robogót télire, tán még altatódalt is énekelnek neki. Bár a lelkének biztos ez is jót tesz, azért mutatunk valami hasznosabbat.

Szénlapgyártás dióhéjban 2. rész

Az elősző rész tartalma alapján már mindent sikerült beszerezni azoknak, akik izgatottan várják a folytatást, most pedig itt van a hozzá szükséges recept.

Baleset-megelőzés: A szemtanú kötelessége, 2. rész

Kinek higgyünk? "A jó memória csodálatos képesség, mert így a múlt mindig a jelenünk része."

A Motorrevü tippjei téli motorozáshoz

Összegyűjtöttünk pár saját praktikát és tapasztalatot, ami a téli motorozáshoz jól jöhet. A legfontosabb: vigyázz magadra és a közlekedés többi résztvevőjére!

Túra: Indonézia - Színország, illatország

Kedves Olvasó! Nyisd meg elmédet, légy befogadó! Dőlj hátra, lazítsd el a nyakizmaidat, felejtsd el a megszokott dolgokat. Nézd meg ezt a képet itt. Egy virág, amilyen a trópusokon százával hullik a fákról. Először is, észre kell venned. Kicsi, törékeny, szép és illatos. Hagyd, hogy hasson rád.

76. EICMA, 1. rész

Világpremierek és fantasztikus koncepciók Milánóból.

Tartalomjegyzék: 2019/01

A Motorrevü 2019/01 számának teljes tartalma megtekinthető a cikkben.

Interjú: Csizmazia Barnabással

„A negyedik körben Barnabás bemutatta azt, ami klasszissá tesz egy versenyzőt, küzdeni tudásból, akaraterőből, összpontosításból jelesre vizsgázott."

Magazin: 12 éves az Oldtimer Show

Kézműves, vintage, oldschool - napjaink trendi hívószavai, sok esetben felületes tartalommal, reklámfogásként használva. Ha azonban komolyabban is érdekelné a múlt a technikatörténet és a járműdizájn tükrében, az Oldtimer Show jó program lehet.

Hagymakovecz avagy a Speedster King

Egy kis magyarázat címünkhöz. A Hagymatikum Makó leglátványosabb épülete, Makovecz Imre tervezte, itt fotóztuk le a Speedster Kinget, egy makói motorépítő világbajnoki helyezett motorját. Hagymakovecz szó tehát zseniálisan sűríti a Hagymatikum, a Makó és a Makovecz szavakat.

Magazin: ATNO Forge-Motorrevü börze

Az első ATNO Forge-Motorrevü börze beszámolója. Jó hír, hogy újabb rendezvény készül. 2018 december 08-án kerül megrendezésre a Motorépítők Klubja. Csekkold az esemény részleteit!

Interjú: Márton Lászlóval, a Leier Autó ügyvezető igazgatójával

A motorok átalakítása, egyedivé tételének vágya egyidejű a motorkerékpározással, az első motorkerékpárok megszületésével. Ugyan, ki ne emlékezne első bringájának dekorálására, a matricákra, a küllők közé ékelt műanyagdarabra, amellyel gördülés közben hangosan kerepelt?

Technika: Ducati Panigale V4

Nem holmi jelentéktelen fejezet a Panigale V4 a Ducati életében. Bemutatását követően többé nem V2-es, hanem a cég első sorozatgyártású négyhengeres motorja szolgáltatja a superbike-ok műszaki alapját. A siker érdekében hamisítatlan MotoGP-versenytechnikával vértezték fel.

Korábbi cikkeink